Wedstrijdverslagen NSV 1

Competitiewedstrijd: NSV – GESTA
Zondag 17 Maart 2019
Geschreven door: Arno van Gastel
Ruststand: 2-0
Eindstand: 2-0

HELEMAAL NIETS voor Gesta!
Doelpunten: Arno van Gastel en Joost van Tiggelen
Keeper: Danny Koeijvoets
Verdediging: Tim Bolte, Wouter van Wezel, Arno van Gastel, Maarten Rockx, Elmar Dusseldorp
Middenveld: Roel van Tiggelen, Jelmer Akkermans, Joost van Tiggelen
Aanval: Ronnie Kerstens, Martijn de Bruijn
Wissels: Tim Mens, Marco van Tiggelen, Stef Suijkerbuijk

Vandaag stond de wedstrijd tegen Gesta op het programma, na de belangrijke overwinning van vorige week is het zaak om vandaag de punten weer in Nispen te houden en Gesta direct te passeren op de ranglijst.
NSV begint fel aan het duel en zit er op het middenveld steeds kort op, waardoor Gesta niet echt aan voetballen toe kan komen, hierdoor begint de wedstrijd met een strijd op het middenveld en komen er in de eerste 5 minuten geen grote kansen. In de 8e minuut is het dan NSV dat met de eerste grote kans komt. Martijn geeft een voorzet op Roel die de bal niet in een (open) doel weet te krijgen. In de 14e minuut geeft NSV hier een vervolg op wanneer Tim met een goede diepe bal Martijn wegstuurt, Martijn schiet de bal uit de stuit en deze bal lijkt erin te gaan, helaas biedt de paal redding voor Gesta.
NSV is de betere partij en krijgt dan ook de betere kansen, na een kwartiertje spelen krijgt Jelmer de kans om van net buiten de zestien uit te halen, zijn schot gaat net over. Halverwege de eerste helft is er dan het eerste echte gevaar van Gesta, uit de rebound weet een speler van Gesta het Nispense doel onder vuur te nemen. Dit schot wordt echter acrobatisch door Danny tot corner verwerkt. In de 30e minuut is er een schietkans van Wouter die net naast gaat en in de 33e minuut is het dan wel raak. Via een goede combinatie met Roel en Jelmer weet Arno de bal van Jelmer te ontvangen in het zestienmetergebied die zonder al te lang na te denken probeert te schieten, de bal rolt tussen een paar benen door in de verre hoek, 1-0.
Vanuit de aftrap wordt Gesta direct gevaarlijk en krijgt het een corner door goed verdedigend werk van Tim. Uit deze corner komt Danny eerst in actie en uit de rebound staat Maarten paraat om de al gepasseerde Danny te helpen op de lijn. In de 38e minuut is er weer een mega kans voor Roel, uit de ingooi van Tim weet Martijn de bal door te koppen, Roel komt door en kopt de bal over de keeper op de lat. Hier had NSV de 2-0 moeten maken. Deze 2-0 komt een paar minuten later wel. Arno pikt de bal op aan de zijkant van het veld, kapt zijn man uit een opent de bal naar de andere kant van het veld op Martijn. Martijn geeft een perfecte voorzet af die door Joost in de verre hoek wordt binnengekopt. Een verdiende 2-0 voorsprong net voor rust.
De tweede helft geeft een ander spelbeeld Gesta is de betere ploeg en NSV komt er voetballend niet meer uit. Net na rust levert Joost de bal in op het middenveld wat gelijk tot een gevaarlijke counter leidt. De verdediging weet de bal tot corner te verwerken en NSV komt met de schrik vrij. Gesta blijft de gevaarlijkste ploeg maar komt niet tot grote kansen. De achterhoede van NSV staat zijn mannetje. NSV krijgt echter nog wel een grote kans, Jelmer dribbelt zich voorbij de verdediging en komt oog in oog met de keeper. Helaas weet Jelmer de kans niet te benutten en de wedstrijd op slot te gooien. De keeper kan met zijn benen redding brengen. In de 70e minuut wil Arno een combinatie aangaan met Joost. Laatstgenoemde wordt op zijn hak getrapt en verliest zo de bal. De scheidsrechter laat het spel doorgaan en Gesta komt direct in een 3 tegen 1 situatie. Arno probeert met een uiterste poging de aanval te onderbreken met een overtreding, maar weet de tegenstander niet ten val te brengen, de aanval gaat door en de middenvelder weet de spits te bereiken die oog in oog met Danny de bal over de goal heen schiet. Vreemd genoeg wordt er na dit schot alsnog een vrije trap gegeven aan Gesta voor de zojuist genoemde overtreding. Uit deze vrije trap komt geen gevaar en de bal wordt makkelijk gevangen door Danny.
Gesta gaat steeds aanvallender voetballen en is op zoek naar de aansluitingstreffer, maar een moegestreden NSV geeft niet op en blijft vechten voor elke meter. NSV komt nog een keer tot een uitbraak, waarbij Martijn van een grote afstand de ver voor zijn goal staande keeper probeert te passeren. Echter is deze bal niet hard genoeg om de keeper echt te verrassen. Gesta wordt niet echt gevaarlijk meer en krijgt dan ook helemaal niets meer, geen goal en geen punten. NSV pakt weer belangrijke punten en klimt naar de 7e plaats en het houdt voor de 4e keer dit seizoen de 0!
Volgende week wacht Wernhout, hopen dat NSV daar haar vorm vast kan houden.

Competitiewedstrijd: NOORDHOEK-NSV
Zondag 10 Maart 2019
Geschreven door: Roel van Tiggelen
Ruststand: 0-3
Eindstand: 2-3

NSV wint op karakter en tandvlees in Noordhoek

Keeper: Danny Koeijvoets
Verdediging: Tim Bolte, Roel van Tiggelen, Joost van Tiggelen, Maarten Rockx, Stef Suijkerbuijk
Middenveld: Ronnie Kerstens, Arnoud Bartels, Melvin Brouwers
Aanval: Martin Kuijer, Martijn de Bruijn
Reserves: Marco van Tiggelen en Giel van Wesel

Vandaag stond de traditioneel lastige uitwedstrijd in Noordhoek op het programma. Buiten het feit dat Noordhoek de tegenstander was, werd duidelijk dat de wind vandaag meestander en tegenstander zou zijn. Het was voor trainer Andy behoorlijk puzzelen, omdat rond 14.30 uur enkele vertrouwde spelers sneeuwballen, -engelen en -poppen aan het maken waren tijdens de Wintersport.
Aanvoerder Wouter was vandaag afwezig met mannengriep. Wij wensen hem middels deze weg beterschap toe. Daarnaast staat bij Noordhoek oud-NSV doelman Alex van de Sande onder de lat, wat de wedstrijd een bijzonder tintje geeft. In de bespreking werd het woord “teamwork” dan ook de hoofdboodschap. Aanvoerder Joost koos in de eerste helft voor wind mee. Toch bleek in de openingsfase dat de afwachtende tactiek van NSV met wind mee niet de beste was. Enkele keren kon Noordhoek op karakter hun duel winnen en voor gevaar stichten rond de Nispense 16. Echt grote kansen leverde dit gelukkig niet op. NSV probeerde met diepe ballen op Martin en Martijn voor gevaar te stichten en vergat hiermee eigenlijk te voetballen. Na ongeveer een kwartier werd de afwachtende tactiek omgedraaid naar het vastzetten van Noordhoek. Deze verandering pakte goed uit; en hoe!
In de 17e minuut is er de eerste vlotte aanval van NSV als Melvin het doet lijken of zijn tegenstander op schaatsen staat. Hij steekt Martin weg aan de rechterkant en waar iedereen een voorzet op Martijn verwacht klopt Martin oude bekende Alex in de korte hoek; 0-1 voor NSV! De goal geeft een onwennig NSV zichtbaar vertrouwen en een snelle 0-2. Na goed druk zetten onder leiding van Ronnie weet Martin te ontsnappen uit een ipon van een verdediger van Noordhoek. Half vallend krult Martin de bal over de doelman heen en wederom kan NSV feestvieren. Duidelijk mag echter zijn dat NSV nu pas echt gebruik heeft gemaakt van het windvoordeel wat het in de eerste helft heeft.
Halverwege de 2e helft knokt Martin zich naar een corner toe. Deze korte corner levert een combinatie op met Roel. Roel krult de bal voor en als een duveltje uit een doosje kruipt Martijn voor de doelman en verdediger van Noordhoek en knikt raak in het lege doel: 0-3 voor NSV, wat een luxe!
NSV ruikt logischerwijs bloed en wil de wedstrijd voor rust beslissen. Een één-op-één kans is niet aan Martin besteed. Net voor de doellijn kan een verdediger van Noordhoek redding brengen. Ook kansen voor Arnoud en Roel gaan er helaas niet in. De dreiging die Noordhoek in het eerste kwartier had is op enkele speldenprikjes na verdwenen. Bij die speldenprikjes reageert de Nispense achterhoede bekwaam.
In de rust geeft Andy aan dat de 2e helft een hele andere zal worden en dat NSV alvast de mouwen op kan stropen, maar niet moet vergeten te blijven voetballen.
Ondanks de waarschuwing komt Noordhoek enkele minuten in de 2e helft terug in de wedstrijd. Een vermeende handsbal van Arnoud wordt bestraft met een handsbal en dus een vrije trap op een aantrekkelijke positie voor de thuisploeg. Deze vrije trap is Danny te machtig en het geloof bij Noordhoek is terug. Zoals wel vaker vergeet NSV te voetballen en is het de bal snel kwijt. Gesteund door de wind gaat Noordhoek op zoek naar de aansluitingstreffer. Echter is het NSV dat op weg is naar de vierde goal. Martijn snelt langs zijn tegenstander maar wordt ten val gebracht. De scheidsrechter schud het voorval weg. Dit voorval betekent wel einde wedstrijd voor Martijn. Marco is zijn vervanger. Kuijer blijft een plaag voor de verdediging maar langzaam raakt zijn energie op. Noordhoek drukt NSV steeds verder naar achter en na enkele serieuze waarschuwingen krijgt het waar het recht op heeft. In de 66e minuut wordt een voorzet kiezelhard achter Danny gekopt en staat het, verdiend, 2-3. Giel van Wesel valt in voor een goed spelende Melvin en NSV zal in het restant keihard moeten knokken voor 3 punten in Noordhoek. Noordhoek zet serieus aan en probeert met diepe ballen de Nispense defensie aan het wankelen te brengen. Dit gebeurt een aantal keer ook, echter is er steeds een Nispens hoofd, voet dat er tussen zit. Ook wordt traditioneel het klokkenspel van Stef geraakt. Stef heeft echter geen trek in een massage van Erwin en besluit door te bijten. Wanneer de Nispense defensie geslagen lijkt, laat keeper Danny zien dat hij de laatste weken in bloedvorm is.
Met enkele sterke reddingen houdt hij in het restant van de 2e helft zijn doel schoon en wint NSV eindelijk weer eens bij Noordhoek! 3 zeer belangrijke punten, want hiermee krijgt NSV wat lucht ten opzichte van de onderste plekken. Chapeau voor de sterke teamprestatie en doel is om hier volgende week in Nispen vervolg aan te geven als de thuiswedstrijd tegen GESTA op het programma staat.
Daar hebben we nog wat tegen goed te maken…

Competitiewedstrijd: SPRUNDEL-NSV
Zondag 24 februari 2019
Geschreven door: Arno van Gastel
Ruststand: 0-0
Eindstand: 0-0

90 minuten hollen en stilstaan voor 0-0 of thuis blijven als je toch niet scoort?

Keeper: Danny Koeijvoets
Verdediging: Roel van Tiggelen, Arno van Gastel, Maarten Rockx, Wouter van Wezel, Elmar Dusseldorp
Middenveld: Joost van Tiggelen, Tim Mens, Jelmer Akkermans
Aanval: Ronnie Kerstens, Martijn de Bruijn
Reserves: Stef Suijkerbuijk, Sieb Rijsdijk, Tim Bolte

Op 24 februari 2019 stond de uitwedstrijd tegen Sprundel op het programma, de ploeg waar NSV nog wat goed tegen te maken heeft aangezien er in de thuiswedstrijd met maar liefst 6-1 verloren werd.
In de eerste minuten van de wedstrijd golft het spel op en neer met kansen aan beide kanten van het veld. In de 4e minuut is er al een levensgrote kans voor Ronnie, wanneer na goed druk zetten de keeper Ronnie precies in zijn voeten speelt. Helaas heeft bovengenoemde te veel tijd nodig en kan de verdediging van Sprundel ingrijpen, voordat hij zijn schot kan lossen. Hier had NSV de kans om al vroeg op voorsprong te komen. In de 9e minuut geeft NSV hier een vervolg aan wanneer eerst Martijn uit de draai probeert te schieten en een paar minuten later Arno uit een vrije trap de bal in de handen van de keeper kopt.
NSV durft in de eerste helft vrij veel druk te zetten. Mede door het hobbelige veld is het moeilijk om onder de druk uit te voetballen, al gaat het Sprundel nog vaak goed af en dwingt het NSV zelf weer terug tot de eigen helft. NSV laat het balbezit dan ook aan Sprundel dat met enige regelmaat door de as probeert te voetballen, maar vaak niet verder dan het 16-meter gebied kan komen waar de NSV-verdediging de bal wegwerkt.
Na 25 minuten voetbal komt NSV onder druk te staan wat resulteert in een 5-tal corners achter elkaar waarin Danny een aantal keer goed optreedt en de 0 op het scorebord weet te houden.
In de 30e minuut is er een kans voor de meegekomen Elmar, die na voorwerk van Wouter en Jelmer, een voorzet van Martijn weet te koppen. Deze kopbal is uiteindelijk een prooi voor de doelman van Sprundel, omdat Elmar er niet genoeg kracht achter weet te zetten. Een minuutje later is er uit een vrije trap een kleine scrimmage, waarbij de bal via een Sprundel speler bij Arno op zijn borst komt. Zonder na te denken probeert hij met een omhaal de keeper te verschalken, maar deze bal gaat net over het doel heen.
Het laatste kwartier van de eerste helft is het voor NSV vooral tegenhouden en met een 0-0 de rust proberen te halen. Dit lukt ook.
Na de rust is het een ander spelbeeld. Sprundel heeft de bal en NSV is veroordeeld tot lange ballen en counters. Sprundel probeert met diepgaande mensen de verdediging uit elkaar te spelen, maar vaak worden deze ballen uiteindelijk niet gegeven of wordt de aanvaller zo ver naar buiten verdreven dat zij niet meer gevaarlijk kunnen worden. Op een enkele keer na komt Sprundel er wel doorheen en het maakt dan ook de 1-0. Echter staat de doorgelopen spits buitenspel en wordt de treffer afgekeurd.
NSV blijft met counters via Martijn en Ronnie wel gevaarlijk en heeft dan ook zeker kansen op de 1-0. Zeker wanneer Martijn in de 69e minuut door een splijtende pass van Ronnie 1 op 1 met de keeper komt, helaas weet de keeper redding te brengen.
In het vervolg van de wedstrijd is het Sprundel wat aan de bal is, maar niet veel verder komt dan van de ene naar de andere kant te kantelen en wanneer de bal het middenveld ingespeeld wordt zitten de NSV’ers er steeds kort op.
In de 81e minuut is er nogmaals een grote kans voor Martijn. Jelmer geeft met een strakke voorzet de bal op een presenteerblaadje, maar Martijn kan de kans niet verzilveren. In de laatste minuten gebeurt er vrij weinig meer en eindigt de wedstrijd dan ook in een 0-0 stand. Een prima punt voor de Nispenaren, waar met een beetje geluk zelfs de volle buit meegepakt had kunnen worden.
Conclusie: we hadden beter thuis kunnen blijven.

Competitiewedstrijd: NSV-Grenswachters
Zondag 17 februari 2019 Geschreven door: Wouter van Wezel
Ruststand: 1-0
Eindstand: 1-1Aansluiting met middenmoot blijft uit

Opstelling: Danny Koeijvoets, Ronnie Kerstens, Maarten Rockx, Wouter van Wezel, Arno van Gastel, Elmar Dusseldorp, Roel van Tiggelen. Jelmer Akkermans, Joost van Tiggelen, Martijn de Bruijn, Martin Kuijer (Tim Bolte).

Gele kaarten: Jelmer, Roel en Martijn.

Op 17 februari speelde NSV 1 de thuiswedstrijd tegen Grenswachters 1. Tijdens deze wedstrijd kwam NSV opnieuw een oude bekende tegen, namelijk Patrick Arnouts. NSV heeft twee wedstrijden minder gespeeld dan Grenswachters maar staat toch 3 punten voor op de ploeg uit Putte. Tijdens een mooie lente dag speelt NSV een wedstrijd om aansluiting te vinden bij de middenmoot.

In de beginfase van de wedstrijd wordt er vooral afgetast. Beide teams zijn erg slordig en hanteren vaak de lange bal naar voren. Doordat beide teams met twee aanvallers spelen worden de ballen vooral in de hoeken van het veld gelegd. In de zevende minuut is er een redelijke kans voor NSV aanvaller Martin, maar hij raakt de bal helaas niet helemaal goed. De bal gaat net langs doel.

Beide ploegen hebben na een kwartier te hebben gespeeld wat meer rust in het spel. In de 25ste minuut stapt Elmar goed in en kan de bal veroveren. Na een goede actie speelt hij een tegenstander uit en kan op goal schieten. Hij raakt die bal niet vol op de wreef, maar de keeper moet de bal tot corner verwerken. Uit deze corner komt verder geen gevaar. Even later is het dan wel raak, wanneer Roel wordt ingespeeld in de zestien meter. Roel heeft een goede 1 op 1 actie in huis en gaat via de buitenkant langs zijn tegenstander. De hoek is erg klein, maar toch schuift Roel de bal hard in de lange hoek, 1-0.

De laatste 10 minuten van de eerste helft wordt NSV flink naar achteren gedrukt door een goed voetballend Grenswachters. Tot echt grote kansen leidt dit niet.

In de rust heeft NSV vooral meegekregen om de druk hoog te houden, zodat Grenswachters minder tijd heeft om voor een voetballende oplossing te kiezen. Toch lijkt het of de spelers dit niet helemaal meegekregen hebben. Al na 2 minuten in de tweede helft krijgt Grenswachters een grote kans. De spits wordt diep gestoken, maar door een goed oplettende Danny kan de bal net op tijd weggewerkt worden. NSV vindt het lastig om in balbezit te blijven. Ze proberen vaak de snelle Martijn en Martin te vinden. Grenswachters blijft aandringen op helft van NSV, maar tot grote kansen komen ze nog niet.

Na een half uur gespeeld te hebben in de tweede helft komt NSV beter in de wedstrijd en komt het tot kansen. Via de buitenkant is Martijn weg en geeft een strakke voorzet. De bal komt op de hand van zijn directe tegenstander en de spelers van NSV roepen om een handsbal. De scheids wil hier niks van weten en laat het spel doorgaan. Even later komt Jelmer door een uitstekende actie de zestien binnen. Jelmer wordt omver gelopen, maar ook hier laat de scheids doorspelen. De aanval erna krijgt Martin een erg grote kans. Martijn werd diep gestoken en speelt eenvoudig zijn man voorbij. Martijn heeft Martin helemaal vrij zien staan bij de tweede paal en legt de bal daar precies weg. Martin probeert de bal uit de lucht met zijn binnenkant voet te nemen. Jammer genoeg komt de bal op zijn hak en komt de bal naast de goal terecht.

In het laatste kwartier van de wedstrijd oefent Grenswachters veel druk op de goal uit van NSV. Door goed verdedigend werk kan de bal elke keer net op tijd weg geschoten worden. Toch gaat het 10 minuten voor tijd nog mis voor NSV. Via een voorzet komt de bal voor de goal. Maarten probeert te bal weg te schieten, maar raakt deze niet helemaal goed. Danny wilde deze voorzet in een duik vastklemmen en ging er niet vanuit dat Maarten de bal nog zou raken. De bal rolt erg traag de goal in en niemand kan de bal meer doen keren, 1-1. In de laatste 10 minuten van de wedstrijd proberen beide teams nog voor de winst te gaan, maar hier komen geen grote kansen meer uit voort.

NSV speelt gelijk en heeft hierdoor niet de aansluiting kunnen vinden met de middenmoot. NSV blijft op een 11de plek staan met 14 punten.

Competitiewedstrijd: NSV-GSCODS
Zondag 3 februari 2019 Geschreven door: Danny Koeijvoets
Ruststand: 0-0
Eindstand: 2-3

Opstelling: Danny Koeijvoets, Arno van Gastel, Wouter van Wezel, Maarten Rockx, Elmar Dusseldorp, Ronnie Kerstens, Roel van Tiggelen, Joost van Tiggelen, Jelmer Akkermans Martijn de Bruijn, Martin Kuijer (Arnoud Bartels).

Strafzaken: Joost van Tiggelen, Elmar Dusseldorp en Maarten Rockx (gele kaart).

Op deze zonnige winterdag ontvangt NSV op sportpark De Wallen het Dordrechtse GSC/ODS. Voorafgaand aan de wedstrijd wordt jubilaris Maarten Rockx gehuldigd voor zijn 250e officiële optreden voor NSV 1, een hele prestatie Maarten, gefeliciteerd!!

NSV komt slap uit de startblokken en heeft direct moeite met het energieke GSC, dat hoge druk op de NSV-defensie zet. Danny moet al vrij snel een aantal keer in actie komen bij hoge voorzetten en gevaarlijke steekballen in de zestien en komt daarbij telkens als winnaar uit de strijd. Ook Maarten wordt in deze fase niet gespaard en moet meerde malen zijn kopkracht demonstreren en doet dat met verve.

De offensieve linie en het middenveld moeten het doen met spaarzame momenten van balbezit omdat NSV niet goed onder de druk uit weet te voetballen. Er worden hier en daar wel goede acties doorgevoerd door een goed opkomende Elmar en Ronnie, deze brengen Martijn in stelling maar die ziet zijn kopbal over het doel belanden. Ook Jelmer is weinig succesvol met een aantal goede schoten welke gepareerd dan wel geblokt worden door de GSC-verdedigers.

Halverwege de eerste helft krijgt NSV wat meer grip op de wedstrijd en geeft wat minder weg achterin en is wat dreigender voorin. De hoge frequentie van slordigheid bij eenvoudige passes is daarbij in ieder geval mede verantwoordelijk voor het uitblijven van een treffer aan de zijde van de thuisploeg. Op het middenveld wordt veelvuldig gestreden door Wouter en Roel, die ieders vaak het initiële duel winnen maar dan lijdzaam moeten toekijken hoe de bal alsnog vrij vlug bij de verkeerde kleur shirts terecht komt.

Met een ruststand van 0-0 wordt er door trainer Andy in kaart gebracht waar het fout gaat. NSV speelt te weinig naar voren en zoekt te veel de pass terug, dat gecombineerd met te weinig druk op de bal bij balverlies is volgens de trainer een van de zaken die dient te veranderen.

In de tweede helft gaan de zwart-gelen wat feller van start en drukt het de tegenstander wat vaker op de eigen helft. Na een kleine 10 minuten wordt er goed gecombineerd en is er aan de zijde van GSC een overtreding nodig om Wouter af te stoppen in zijn opmars richting de goal. De toegekende vrije trap wordt neergelegd op een mooi plek voor de rechtsvoetige specialist Arno. Dat hij een goede vrije trap in de benen heeft wordt meermaals bewezen daar hij de bal schitterend over de muur heen stuurt en de keeper letterlijk het nakijken geeft, 1-0 in het voordeel van NSV.

NSV zit iets beter in de wedstrijd en is op dat moment, voor een korte periode, de betere van de twee ploegen, maar dit is van korte duur. Het is eigenlijk NSV dat via aanvallen, vaak via Jelmer als tussenstation, zoekt naar de 2-0 maar voordat daar echt goede kansen voor komen schuift heeft Martin wat moeite met de kleuren van de shirts en speelt de bal zomaar in de voeten van een GSC speler, welke zonder eigenlijk al te veel tegenstand door kan lopen en met een simpel steekballetje een aanvaller vrij voor de goal kan zetten, deze maakt geen fout en passeert de uitkomende Danny zonder problemen, de 1-1 staat op het scorebord.

NSV heeft echter kracht geput uit de periode waarin het de bovenliggende partij was en komt niet lang daarna toch weer op voorsprong via een keurig kopgoal van Martijn, die de goed genomen vrije trap van Jelmer weet te verzilveren, 2-1.

Met nog een goed kwartier te spelen wordt Arnoud ingebracht voor Martin, waardoor Ronnie de rechtsback positie inruilt voor een plaatsje in de spits en Roel een linie terug komt te spelen. NSV is inmiddels de grip op de wedstrijd volledig kwijt en GSC sticht met regelmaat gevaar rondom het strafschopgebied van de thuisploeg. Een voorzet wordt bij de tweede paal niet voldoende weggekopt door Elmar, waardoor het gevaar niet geweken is en uiteindelijk een inzet van een van de GSC-aanvallers op ongelukkige wijze door Maarten niet voldoende kan worden verwerkt en vervolgens de 2-2 van dichtbij tegen de touwen geschoten wordt.

GSC ruikt bloed en zoekt naar de overwinning. Luttele minuten voor tijd combineren ze goed door de defensie van NSV heen en het is uitgerekend Maarten die, met alle goede bedoelingen, voor de bal gaat, ware het niet dat deze al vooruit gespeeld was en het enige dat zijn inzet af weet te stoppen de man is die achter de bal aanliep. De scheidsrechter kan niet anders dan de bal op de stip leggen en deze dwarrelt via de paal binnen nadat Danny hem onvoldoende weet te pareren, 2-3 in het voordeel voor GSC, dat de volle buit mee terug naar Dordrecht neemt en de NSV-spelers gedecideerd achter laat.

Een slechte hervatting van de competitie na de winterstop, laten we hopen dat het maar voor korte duur was en dat NSV de rug weer kan rechten volgende week uit naar HSC.

Competitiewedstrijd: NSV-Sprundel
Zondag 4 november 2018 Geschreven door: Wouter van Wezel Doelpuntenmaker(s): Martin Kuijer

Ruststand: 0-2
Eindstand: 1-6

NSV werkt zichzelf in de gevarenzone
Opstelling: Danny Koeijvoets, Arno van Gastel, Wouter van Wezel, Maarten Rockx, Elmar Dusseldorp Roel van Tiggelen, Jelmer Akkermans, Joost van Tiggelen, Ronnie Kerstens. Martin Kuijer, Tim Mens.

Op 4 november speelde NSV 1 de thuiswedstrijd tegen Sprundel 1. Na een 5-2 nederlaag vorige week tegen Gesta is de ploeg flink op scherp gezet om de hoognodige punten aan de kant van NSV te behouden. Na enkele weken blessure begint Danny weer op doel.

NSV begint niet fel aan de wedstrijd en echt tot kansen komt het dan ook niet. Sprundel zet vroeg druk op het team uit Nispen. Hierdoor moet NSV vaak de lange bal hanteren en komt het niet lekker in het spel. Sprundel voetbalt ondertussen wel en kan redelijk eenvoudig de bal rond laten gaan. Na ongeveer 15 minuten spelen wordt er vanuit de verdediging van Sprundel een lange bal gehanteerd, de linksbuiten kan de bal verlengen richting de spits. Die vervolgens teveel ruimte krijgt van Wouter en de bal van buiten de zestien in de hoek schiet, 0-1. vijf mintuten na de goal probeert NSV wat terug te doen. Arno geeft een lange crosspass op de diepgaande Martin, die de bal kan meenemen richting de goal maar helaas net naast schiet.

Iedereen rekende iets later op de 0-2, maar twee schoten worden knap gekeerd door Danny. NSV is nog steeds erg zoekende in de wedstrijd en heeft het lastig om in balbezit te blijven. In de 35ste minuut legt Jelmer aan om een corner te nemen, deze wordt door de verdediging weggeschoten naar voren, door middel van twee spelers van Sprundel wordt snel gecounterd. Na een diepte pass gaat de speler van Sprundel 1 op 1 af op Danny. Hij maakt geen fout, 0-2. Net voor rust krijgt NSV nog een kansje, via een voorzet kopt Jelmer de bal net over het doel.

Gelijk in de tweede helft komt de bal via een ingooi van Sprundel in de kluts te liggen voor de voeten van een aanvaller van Sprundel, die niet twijfelt en de bal goed binnenschiet,0-3. Opnieuw is Danny kansloos. Een paar minuten daarna kan NSV wat terug doen. Martin wordt diep gestoken, hij lijkt 1 op 1 gaan op de keeper maar besluit toch nog om de drukte weer in te draaien. Voor vele leek de actie voorbij, maar tussen drie man weet hij toch knap te bal in de lange hoek te plaatsen, 1-3. Na deze goal komt NSV dan toch nog in de wedstrijd en speelt een kwartier goed voetbal. Toch heeft NSV het bijna heel de wedstrijd lastig met lange ballen die over de verdediging vallen. Door middel van snelle counters en het niet goed ingrijpen van de NSV verdedigers komt er uiteindelijk een score van 1-6 op het scorebord. Dit snel loslaten en op naar volgende week…

Competitiewedstrijd: NSV-DSE
Zondag 7 oktober 2018 Geschreven door: Roel van Tiggelen Doelpuntenmaker(s): Jelmer Akkermans (1x)

Ruststand: 1-0
Eindstand: 1-1

NSV knokt zich naar zwaarbevochten punt!
Vandaag speelt NSV een thuiswedstrijd tegen koploper DSE uit Etten-Leur. DSE, een goed voetballende ploeg, heeft de ambitie om naar de 3e klasse te gaan. NSV wil de zure nederlaag in Putte wegspoelen. Het golft dan ook op en neer in de beginfase. Het spel gaat beide kanten op zonder grote kansen.

De 1e kans is voor DSE als de snelle spits voor Gerwin Bakx verschijnt, maar Wouter van Wezel brengt redding op de doellijn in de lange hoek.
DSE krijgt langzaam meer grip op de wedstrijd; Wouter van Wezel let goed op bij een buitenspel situatie waar de niet buitenspel staande spits slim naar de bal gaat maar met wat gefrommel komt de bal na een keer of 2-3 ingrijpen weer in Nispens bezit.

Dit betekent niet dat NSV geen kans creëert. Ondanks dat de geel-zwarten slordig zijn in balbezit combineren Tim Mens en Martijn de Bruijn goed, maar komen helaas niet in doelpuntrijke positie.

DSE blijft, de gehele eerste helft, de betere ploeg ondanks de Nispense speldenprikjes.

Vanuit een moeilijke hoek verkleint Gerwin Bakx zijn goal goed en kan een zeker doelpunt voorkomen. In de 43e minuut is het echter NSV dat op voorsprong komt. Een indraaiende vrije trap van sleeptouw Jelmer Akkersmans wordt door niemand getoucheerd en verdwijnt bij de 2e paal in de verre hoek; 1-0 voor NSV.

Vanaf de aftrap denkt de fanatieke en meegereisde aanhang van DSE dat de ploeg nog voor rust op gelijke hoogte komt, maar weer blijkt Gerwin Bakx een sta in de weg.

In de blessuretijd van de 1e helft krijgt NSV nog dé kans op 2-0 maar Arnoud Bartels schiet in kansrijke positie helaas over.

NSV zoekt de kleedkamer op met een gelukkige 1-0 voorsprong en mag hier zeker niet over mopperen. Het weet dat DSE gaat komen, nadat ze drie 100% kansen hebben gemist in de 1e helft.

Dit blijkt ook direct. NSV kan niet meer opbouwen en DSE wil een snelle gelijkmaker forceren die er helaas ook komt. Een lange bal wordt niet goed verwerkt en de rappe spits maakt zijn 4e kans wél af; 1-1.

DSE ruikt bloed wil de 3 punten meenemen uit Nispen om de titelaspiraties kracht bij te zetten. NSV denkt hier echter anders over en laat zien dat het een team is dat voor elkaar wil knokken. Met man en macht, en een beetje geluk, geeft NSV alles wat het heeft en knokt het zich door de 2e helft heen.
Middels counters tracht NSV zelfs de 3 punten binnen te slepen maar helaas zijn Martin Kuijer en Martijn de Bruijn ongelukkig in de afronding. DSE gaat door waar het om half 3 mee begonnen was; het missen van kansen of het geven van een verkeerde eindpass. Halverwege de 2e helft ontsnapt NSV twee maal als respectievelijk Ronnie Kerstens en Jelmer Akkermans een bal van de doellijn koppen na een corner. DSE creëert nog enkele goede kansen, maar vind elke keer de strijdende Nispense verdediging/keeper op hun zoektocht naar 3 punten. In de 88e minuut lijkt NSV zelfs de volle buit te pakken na een messcherpe counter, maar Martijn de Bruijn schiet helaas in het zijnet. Aan de andere kant van het veld ontsnapt NSV aan een strafschop tegen als de spits naar de grond gaat in het duel met Gerwin Bakx. Kort hierna fluit de scheidsrechter af en heeft NSV het zwaarbevochten punt in de tas. Waar het vorige week mogelijk te weinig kreeg, krijgt het vandaag te veel. Neemt niet weg dat iedereen keihard voor elkaar geknokt heeft en een punt uit het vuur heeft gesleept. Volgende week de lastige uitwedstrijd in Rucphen tegen RSV.

Bekerwedstrijd 3: Halsteren – Nsv
Zaterdag 15 september 17.00u Geschreven door: Danny Koeijvoets Doelpuntenmaker(s): Ronnie Kerstens (1x), Martijn de Bruijn (1x), Arno van Gastel (1x)

Ruststand: 1-1
Eindstand: 7-3

Het zonnetje schijnt uit bij Halsteren zaterdag 1, waar NSV de laatste bekerwedstrijd uit de groepsfase te wachten staat.

NSV komt, zoals wel vaker het geval is geweest de afgelopen wedstrijden, sterk uit de startblokken. In de 2e minuut al levert Martin een voorzet af op Martijn, die op zijn beurt in gevecht met twee verdedigers de bal uit de gekte weet te krijgen waarna Ronnie hem vakkundig binnen puntert. Niet de meest mooie der goals maar de 0-1 staat op het scorebord. Kort daarna wordt ook Halsteren gevaarlijk maar de spits schiet rakelings naast uit kansrijke positie.

In de openingsfase golft het spel op en neer en de wedstrijd vertoont tot dan toe alle tekenen van een wedstrijd waarbij beide ploegen willen voetballen. Halsteren weet rond de 10e minuut de buitenspeler te bereiken welke Tim Bolte op snelheid klopt, bij het vreemd ogende schot is het ditmaal de paal van het NSV-doel dat redding brengt.

Vrijwel direct hierop volgend ontsnapt NSV aan de gelijkmaker wanneer, de voor de geblesseerde Danny Koeijvoets in de plaats spelende, Stef Suijkerbuijk attent is bij een mooie steekpass door de defensie en goed uit zijn doel komt waardoor de kans verloren gaat. Een reeks van drie corners rondom het NSV-doel eindigt uiteindelijk in een door Stef klemvast gehouden schot.

In deze fase van de wedstrijd is NSV iets of wat in de verdrukking waardoor de defensie niet op de lauweren kan rusten. Nadat Wouter van Wezel eerst Arno van Gastel in actie ziet komen in het eigen strafschopgebied is het Elmar Dusseldorp die met nutteloos balverlies aan de zijlijn gevaar sticht. De sterk spelende captain komt echter tot de redding door de spits in de kiem te smoren.

Aan de andere kant weet Tim Bolte ditmaal zijn tegenstander te slim af te zijn, hij onderschept de bal, levert in bij Ronnie Kerstens welke op zijn beurt met een puike pass Martijn de Bruijn weg weet te sturen welke na een behoorlijke sprint net een teenlengte te kort komt om de keeper te passeren. Desalniettemin een mooie snelle uitbraak van NSV.

Weinig kans tot nagenieten echter, gezien Tim Bolte en Wouter van Wezel direct daarna in een twee tegen twee situatie komen met de Halsteren aanvallers, echter komen zij als winnaar uit de strijd en de kans gaat verloren.

Na een aantal kalme minuten waarop de strijd voornamelijk op het middenveld plaats vindt zoekt Halsteren tien minuten voor rust, zoals wel vaker vandaag, de aanval via de linkerflank. Tim Bolte wordt op snelheid geklopt en een panklare voorzet wordt door de aanvallers niet goed verwerkt en dwarrelt naast de goal.

Zeven minuten voor tijd slaat het noodlot dan toch toe, wanneer de gehele NSV-defensie er niet goed uitziet. Een afvallende bal rondom de zestien meter van de tegenstander wordt de diepte in geslingerd, wat direct resulteert in een twee tegen twee situatie waarbij de aanvallers van Halsteren zich ditmaal niet laten aftroeven en de niet onverdiende 1-1 score staat genoteerd.

NSV antwoord nog op slag van rust door mooi combinatiespel tussen Roel van Tiggelen en Martin Kuijer met als resultaat een fraai doelpunt. De grensrechter ziet hier echter buitenspel in wat resulteert in een afgekeurd doelpunt.

In de rust komt Jelmer Akkermans in de ploeg voor Tim Bolte, waardoor Tim Mens meer naar de punt van de aanval doorschuift en Ronnie Kerstens op de rechtsback positie komt te spelen. Dit om de snelle buitenspelers van Halsteren te counteren.

Het gaat echter over meerdere schijven fout in de verdediging van NSV wanneer vlak na rust een kans wordt geboden aan de Halsteren aanvallers, welke hier gretig gebruik van maken en uiteindelijk verdwijnt een schot van rond de zestien meter in de korte hoek, 2-1.

De aftrap is amper genomen wanneer Tim Mens een ogenschijnlijk onhaalbare bal richting Martijn de Bruijn stuurt. Twee verdedigers en de keeper lijken te zijn vergeten dat Martijn nog een versnelling heeft in een versnelling en hij passeert met een subtiele beweging bovengenoemden en schuift de bal beheerst tegen de touwen, 2-2.

Het spelbeeld is niet veel anders dan in de openingsfase van de eerste helft en het op en neer golvende spel resulteert in veel kansen aan beide kanten. De eerstvolgende is voor de thuisploeg, welke na een moeilijk door Stef Suijkerbuijk te controleren bal gevaarlijk lijkt te worden waren het niet dat Elmar Dusseldorp goed op staat te letten en de bal vlak voor de voeten van de spits vakkundig wegwerkt.

Na 20 minuten valt de eerste kaart van de zeer vermakelijke en sportieve wedstrijd. De scheidsrechter verrast vriend en vijand door een duel tussen Roel van Tiggelen en een middenvelder van Halsteren te beoordelen als natrappen en stuurt deze onverbiddelijk van het veld met een rode kaart. Roel – en iedereen in zowel het NSV als Halsteren kamp – kan zijn ogen niet geloven en verlaat beduusd het veld. NSV zal het nog een klein half uur met een man minder moeten rooien.

Martijn de Bruijn soleert kort daarna door de Halsteren defensie maar het ontbreekt hem in nauwkeurigheid met betrekking tot de voorzet op Martin Kuijer. Halsteren komt met de schrik vrij. Wat overigens ook voor NSV geldt, wanneer de spits van Halsteren een kans voor open goal aan de voor hem verkeerde kant van de paal weet te krijgen.

Twintig minuten voor tijd heeft Halsteren een overtreding nodig om de sterk spelende Arnoud Bartels af te stoppen. Jelmer Akkermans slingert de bal vanaf ongeveer de middenlijn voor de goal. De bal komt op het hoofd van Arno van Gastel terecht welke deze met een fantastisch geplaatste kopbal over de keeper in de verre hoek van het doel laat verdwijnen. Het is NSV dat met 10 man de leiding in de wedstrijd neemt, 2-3.
NSV kan niet lang genieten van deze voorsprong wanneer Ronnie Kerstens in de fout gaat en het cadeautje met beide handen wordt aangegeven door de Halsteren aanvaller, 3-3.

Het verzet van NSV lijkt gebroken, doordat ze met een man minder op het veld maar moeilijk grip op de offensieve kant van Halsteren weet te krijgen. De 4-3 staat al snel op het scorebord wanneer een speler vogelvrij uit een voorzet probleemloos kan afronden.

Een keurige actie van Arnoud Bartels langs de zijlijn resulteert in wat duw en trekwerk van beide kanten wat Arnoud een gele kaart oplevert.
Halsteren, dat door het overtal, praktisch niet meer is weg te slaan rond de zestien meter van NSV gooit voor de zoveelste maal een bal voor de goal en werkt hard en zuiver af, 5-3. NIet veel later wordt Halsteren beloond met een vrij trap van ongeveer 20 meter afstand, de goed uitgevoerde variant wordt tegen de touwen gewerkt, 6-3.

De malaise voor NSV is nog niet voorbij wanneer het ook de 7-3 moet dulden. Een aanvaller van Halsteren krijgt een keurig teruggetrokken voorzet in de voeten aangespeeld en schiet deze onverbiddelijk in de kruising.

Als laatste “hoogtepunt” van de wedstrijd wordt Arno van Gastel nog, volkomen nutteloos, hard van achteren onderuit geveegd, wat resulteert in een vrije trap. Gelukkig voor de Halsteren speler ziet de scheidsrechter hier verder niets in en een gele (of wellicht zelfs rode) kaart wordt hem onthouden.
Een zeer geflatteerde uitslag tussen twee ploegen die met vlagen sterker oogden dan de ander gedurende de wedstrijd. Het is jammer dat dit tot dan toe leuke duel veranderde in een vuurpeloton van Halsteren zijde, doordat NSV met een man minder kwam te staan. Desalniettemin kan er vertrouwen worden geput uit met vlagen goed spel en kan NSV zich op gaan maken voor de eerste thuiswedstrijd van de competitie tegen HSC volgende week zondag.

Bekerwedstrijd 2: Stavenisse – Nsv
Zaterdag 8 september 17.00u
Locatie gewijzigd naar Sportpark De Wallen i.v.m. staat velden Stavenisse Geschreven door: Arno van Gastel Doelpuntenmaker(s): Eigen doelpunt (1x), Martijn de Bruijn (1x), Arno van Gastel (1x), Wouter van Wezel (1x), Martin Kuijer (2x), Roel van Tiggelen (2x)

Ruststand: 3-3

Een uitwedstrijd thuis spelen met een megascore!
Vandaag werd de uitwedstrijd tegen Stavenisse in Nispen gespeeld omdat ze in Stavenisse van de gemeente de velden nog niet op mochten.
NSV kwam goed uit de startblokken met in de 3e minuut al gelijk een kans voor Martijn de Bruijn, helaas weet hij het doel niet te vinden. Een paar minuten later is het wel raak, Martin Kuijer wordt weggestuurd op de zijkant door Jelmer Akkermans en geeft de bal laag voor, deze wordt ongelukkig door de verdediger in het eigen doel gewerkt, 0-1. NSV blijft druk vooruit geven en weet de ruimtes goed te vinden alleen de eindpass blijft uit. In de 17e minuut is het dan wel raak uit een hoekschop, Jelmer Akkermans legt de bal op het hoofd van Martijn de Bruijn, die kopt de bal via de keeper de kruising in.

2 minuten later is er een goede aanval over rechts, de in de basis debuterende Giel van Wesel wordt met een ‘’één-tweetje’’ weggestuurd en geeft een voorzet af op Martin Kuijer, helaas kan Martin de bal niet genoeg naar beneden drukken en kopt de bal over.

NSV domineert de wedstrijd en denkt een makkelijke wedstrijd tegemoet te gaan, maar dan gaat het mis. Arno van Gastel krijgt de bal naar zich toe gespeeld en verslikt zich in zijn aanname, hij wil dit nog corrigeren maar de goed oplettende aanvaller van Stavenisse blokt de bal en kan zo in zijn eentje richting Danny Koeijvoets lopen, die hij met een subtiel stiftje passeert. 1-2, nog niks aan de hand zou je denken, maar 4 minuten later gaat het weer mis. Een diepe bal kan niet worden gecontroleerd door de NSV-verdediging, de spits krijgt de bal aan de buitenkant en wil een voorzet afgeven, deze bal verschalkt echter keeper Danny Koeijvoets en vliegt over Danny heen het doel in, 2-2.

NSV zet weer aan en krijgt de nodige kansen via de aanvallers Ronnie, Martin en Martijn. In de 40e minuut is het dan weer raak, wederom een perfect afgeleverde corner beland op het hoofd van Arno van Gastel die de bal tussen de man die de paal dekt en de paal binnen kopt. Van deze voorsprong kan NSV ook niet lang genieten, want 1 minuut voor rust krijgt NSV een discutabele penalty tegen (wel of niet binnen de 16), desalniettemin wordt de penalty gegeven en komt de ruststand op 3-3 te staan.

Na rust blijft NSV de betere partij, maar Stavenisse blijkt uiterst effectief. Een afgeslagen corner van NSV wordt gelijk omgezet in lange bal naar voren, Joost van Tiggelen weet de bal niet te raken waardoor de spits er met de bal vandoor kan en die maakt wederom geen fout. 4 schoten op doel, 4 doelpunten.

4-3 achter, NSV moet zuiverder omgaan met de kansen en dat gebeurt ook. 2 minuten na het doelpunt van Stavenisse besluit Wouter van Wezel het middenveld in te schuiven, middels een ‘’één-twee’’ met Jelmer Akkermans kan Wouter doorlopen, kapt zijn man uit en schiet met links in de korte hoek binnen. Weer 2 minuten later scoort NSV weer, Arno van Gastel stuurt Martin Kuijer weg, die de bal half vliegend binnen de touwen werkt. NSV pakt de voorsprong binnen 5 minuten terug.

In de tussentijd komt er nog een kans voor Joost van Tiggelen, maar zijn harde schot gaat recht op de keeper af die de bal weet weg te boksen.
In de 69e minuut gaat het weer mis, Jelmer Akkermans wil op rand van de eigen 16 wegdraaien bij zijn tegenstander maar verliest de bal. Het schot van Stavenisse vliegt in de verre hoek en NSV kan weer opnieuw beginnen.

Vanaf dat moment is Stavenisse moegespeeld, allereerst volgt er een goede kans voor Martijn de Bruijn, maar hij schiet de bal voorlangs. Uiteindelijk wordt in de 80e minuut eindelijk de voorsprong weer gepakt, Martin Kuijer trekt de bal terug op Roel van Tiggelen die de bal buiten bereik van de keeper schiet.

Stavenisse weet geen kracht meer te vinden om een aanval te forceren en krijgt dan ook nog 2 doelpunten om de oren. In de 82e minuut is het weer Martin Kuijer die weg wordt gestuurd, die maakt geen fout en in de 90e minuut wordt de eindstand van 5-8 bepaald door Roel van Tiggelen die de bal linksonder in de hoek schuift.

Een doelpuntrijke wedstrijd die onder leiding van een goed fluitende scheidrechter zeer vriendelijk bleef.

Bekerwedstrijd 1: NSV – Dosko
Zaterdag 1 september 17.00u
Sportpark De Wallen
Geschreven door: Roel van Tiggelen
Doelpuntenmaker(s): Tim Mens en Martijn de Bruijn
Schorsing(en): Roel van Tiggelen
Zwaarbevochten, maar drie punten!
Op 1 september start voor NSV het seizoen officieel met een bekerwedstrijd tegen Dosko zaterdag 1. Andy gaf tijdens de bespreking aan dat Dosko een voetballende ploeg is en het plan was deze zo vroeg mogelijk vast te zetten, zodat ze niet in hun spelletje konden komen.
Dat Dosko goed kan voetballen blijkt direct in de openingsfase. Zonder direct gevaarlijk te worden heeft Dosko een licht veldoverwicht. Gaandeweg de wedstrijd krijgt NSV meer grip op de wedstrijd en na een voorzet van Martijn de Bruijn kan Tim Mens tegendraads de 1-0 voor NSV binnenkoppen. Met name door een steekpass achter de backs van Dosko kan NSV gevaar stichten. Dosko kan slechts enkele speldenprikjes uitdelen die vakkundig uitverdedigd kunnen worden. De wedstrijd sukkelt na de 1-0 een beetje in slaap; NSV gaat achteruit lopen en vergeet te voetballen. De ruimtes worden groter en Dosko kan wat vaker richting Danny komen. Dit resulteert in een schuiver in de lange hoek die door Danny gepakt kan worden.
Hierdoor lijkt NSV wakker te worden en kan Ronnie in vrije positie schieten. Helaas gaat de bal over. Net voor rust kopt Tim Bolte achterwaarts over. Dosko krijgt nog een reuzenkans op de gelijkmaker in de blessuretijd maar schiet voor open doel over.
Andy geeft in de rust aan dat het aansluiten sneller moet en dat er in balbezit simpelere en rustigere keuzes gemaakt moeten gaan worden.
Direct na rust creëert Dosko een 1-tegen-1 situatie, maar Danny komt als winnaar uit de strijd. Ook de smeekbeden voor een penalty worden niet verhoord. Hierna krult NSV via Tim Mens de bal net naast. NSV voetbalt beter en komt na een solo van Martijn bijna op 2-0. De keeper kan de bal helaas voor NSV en Martijn keren.
Halverwege de 2e helft ontsnapt NSV als de scheidsrechter een buitenspel situatie te snel affluit, als 2 spelers alleen op Danny af kunnen. In de uitval die ontstaat kan Martijn alleen op de keeper af. Op het moment dat Martijn wil schieten kan een verdediger met een tackle de schade beperken en blijft het 1-0. Een kwartier voor tijd geeft Dosko weer een teken van leven als NSV er niet goed uitziet in de opbouw. Gelukkig eindigt het schot in het zijnet. Even later laat Tim de keeper van Dosko strekken.
5 minuten voor tijd komt Dosko op gelijke hoogte nadat Danny en Wouter elkaar aankijken, maar niet ingrijpen. De spits profiteert ervan en tikt de bal langs Danny in de lange hoek. NSV is weer wakker en zoekt de aanval. Een minuut later kan Arno namelijk schieten, maar het schot kan gepareerd worden. Dit schot is het begin van een Nispens slotoffensief; Tim Mens schiet voorlangs. In de laatste minuten is daar de bevrijdende 2-1 wanneer Martijn de Bruijn de keeper te slim af is. Danny moet zich nog strekken na een hoog schot van 30 meter. Kort hierna fluit de scheidsrechter af en zijn de drie zwaarbevochten punten binnen.