Wedstrijdverslagen NSV JO15-1

Competitie: Klundert JO15-2 -NSV JO15-1
zaterdag 09 Maart 2019
Vandaag uit naar Klundert, onstuimig weer. Behoorlijk wat wind, maar het is in ieder geval droog. Wel veel regen gevallen, dus een nat veld en dat betekent een bal die niet makkelijk doorrolt.

Opstelling: (4-3-3):Brad (1) – keeper, Sem (6) – laatste man, Geert (2) – voorstopper, Mart (7) – linksback , Roel (14) – rechtsback, Gijs (3) – linkshalf, Mees (10) – centrale middenvelder, Colin (5) – rechtshalf, Guus (4) – linksbuiten, Thomas (8) – centrale spits en Joey (9) rechtsbuiten.

Brad kiest voor de veld-helft waarmee we windaf spelen, dus hier zouden we ons voordeel mee moeten kunnen doen. NSV zet direct de aanval in en in de 2e minuut krijgen we een corner mee. Deze wordt perfect genomen door Mees en de bal gaat over de hoofden van iedereen in het doelgebied heen. Daar staat Joey bij de tweede paal, raakt vol de bal met zijn voet en schiet deze in het doel…het is 0-1.
Na 15 minuten wisselen we Geert en komt Matthijs erin. In de 20e minuut een dubbele wissel: Sem eruit en Geert er weer in (Geert als voorstopper en Matthijs zakt naar de positie als laatste man). Ali komt erin voor Joey.
We spelen het eerste gedeelte van deze wedstrijd voornamelijk op de helft van Klundert en hebben ontzettend veel kansen, maar de bal gaat er niet in (wordt over en/of naast geschoten of zijn niet hard genoeg en worden dan onderschept door de keeper). We benutten het voordeel van de wind in de rug niet optimaal, het had makkelijk 0-6 kunnen zijn en gaan we dus met een marginale 0-1 voorsprong de rust in.

Tweede helft: Colin is gewisseld voor Joey (rechtshalf). Na 10 minuten wordt Mees hard op zijn enkel geraakt en moet met een blessure het veld verlaten. Sem komt erin en Gijs gaat naar de centrale middenveld positie. We zijn even de kluts kwijt en Klundert kan in de 14e minuut doorbreken, de rechterspits van Klundert krijgt de bal, snelt door en kan zonder al te veel problemen scoren…1-1.
Twee minuten later (16e minuut) is het Thomas die scoort, echter de bal wordt afgekeurd vanwege buiten spel. In de 20e minuut is het Sem (die nog behoorlijk verkouden is) gewisseld wil worden en komt Mees er weer in. Gijs gaat weer terug naar linkshalf en Mees centraal. En een minuutje later is het Mees die de bal over de grond vanaf ver buiten het 16 meter gebied op doel schiet, de bal stuitert over het natte gras en de keeper van Klundert duikt…maar de bal gaat over de doellijn…1-2. De verdediging (Mart, Roel, Geert en Matthijs )houden de spelers van Klundert goed tegen en voorkomen dat er een tweede tegendoelpunt valt. In de 25e minuut rent Ali met de bal richting doel en wordt vlak voor het 16 meter gebied onderuit gehaald. De vrije trap genomen door Mees, kaatst op spelers van Klundert. Guus ziet zijn kans, pakt de bal op en schiet op de goal van Klundert…kansloze keeper en het is 1-3. Zo’n 5 minuten later krijgt Ali de bal over de rechterkant, hij rent met de bal de hoek in, draait naar binnen en geeft een voorzet die weer bij Guus terecht komt en hij schiet de bal bovenin het net…1-4.

Een wedstrijd met een verschillend spel, de eerste 15 minuten van de 1e helft prima spel, daarna hebben we moeite om onze kanen af te maken. Een moeizame eerste 20 minuten in de tweede helft en daarna herpakken we ons weer en knallen er, in een kwartiertje tijd, drie in. Mooie overwinning en we nemen dus weer 3 punten mee terug naar NSV.

Competitie: Unitas JO15-6 tegen NSV JO15-1
zaterdag 16 februari 2019
Vandaag uit naar Unitas, prachtig weer…dus daar gaat het niet aan liggen.

Opstelling: (4-3-3): Brad (1) – keeper,  Sem (6) – laatste man, Geert (2) – voorstopper, Roel (14) – linksback, Max (12) – rechtsback, Guus (4) – linkshalf, Gijs (3) – centrale middenvelder, Colin (5) – rechtshalf, Alexander (15) – linksbuiten, Mees (10) – centrale spits en Joey (9) rechtsbuiten.

De eerste 20 minuten van deze 1e helft tekent zich met zenuwachtig voetbal, we spelen niet over en schieten de bal maar wat naar voren. Dus ook geen resultaat, wel wat kansjes die er niet in gaan. Ook Unitas krijgt af en toe een kans en Brad moet tot drie keer toe ingrijpen. In de 20e minuut wordt Colin gewisseld voor Ali, die op zijn beurt in de spits gaat spelen, Mees zakt naar centaal en Gijs naar de rechtshalf positie.  Ook Roel en Alexander wisselen van positie, dus Roel nu linksbuiten en Alex naar linkshalf. In de 22e minuut ineens een snelle actie van Roel, hij speelt Ali aan en die scoort…maar het doelpunt wordt afgekeurd omdat er gevlagd is voor buiten spel.  In de 27e minuut moet Sem een spits onderscheppen, hij maakt een sliding op de bal, maar de spits van Unitas valt en krijgt een vrije trap mee en Sem kan met een gele kaart 10 minuten van het veld af. We houden stand en gaan dus met 0-0 de rust in.

In de 2e helft niet veel beter spel zien, we spelen met 10 man dus hebben daarmee ook niet het voordeel. In de 5e minuut krijgen we een corner tegen. De bal komt voor de goal terecht, een schot van Unitas komt tegen het hoofd van Guus. De bal wordt in de kleine ruimte op en neer getrapt en Brad tikt de bal weg van de doellijn, maar een Unitas speler kopt de bal terug en deze gaat erin…1-0.

Een minuutje later mag Sem er weer in en spelen we terug 11 tegen 11.

In de achtste minuut komt Thomas erin en gaat Joey naar de bank. Het blijft ping-pong voetbal en we komen dus niet verder…het ziet er bijna naar uit dat we deze wedstrijd dan toch gaan verliezen (?) Pas in de 28e minuut speelt Gijs Ali aan, die kan doortikken naar Mees en Mees schiet de gelijkmaker in…het is 1-1.

Unitas had nog wat kansen, waarvan er één was die tot twee keer toe op de paal kwam…maar de eindstand blijft 1-1.

Met veel geluk (i.p.v. voetballen) komen we er met een gelijk spel vanaf. Er is nog wat werk aan de winkel om volgende wedstrijd als een team op het veld te staan…

Competitie: NSV JO15-1 tegen Victoria’03 JO15-2 te NSV Nispen, zaterdag 9 februari 2019
Eerste wedstrijd van deze competitie (5e klasse -04).

Opstelling (4-3-3): Brad (1) – keeper,  Sem (6) – laatste man, Geert (2) – voorstopper, Max (12) – linksback, Guus (4) – rechtsback, Gijs (3) – linkshalf, Mees (10) – centrale middenvelder, Colin (5) – rechtshalf, Alexander (15) – linksbuiten, Thomas (8) – centrale spits en Joey (9) rechtsbuiten.

Reserve: Ali (11), Mart (7) en Roel (14).

We gaan van start en zetten de aanval in, in de 3e minuut is het al raak…een voorzet van Joey vanaf de rechterkant en Mees staat rond de 16 meter lijn in het midden en schiet de bal in het doel…het is 1-0.

De stand houden we enige tijd, Victoria voert de druk op en we hebben moeite om het spel te beheersen, opeens is de inzet veel te laag en zijn we niet aan het voetballen. In de 20e minuut wisselen we Gijs, gaat Joey linkshalf spelen en komt Ali erin als rechterspits. Zo’n 5 minuten later (25e minuut) wordt er door Victoria een lange bal op de rechterspits gespeeld, hij versneld met de bal en Sem kan hem net niet bijhouden…een schot en Brad is kansloos…1-1. In de 28e minuut komt Roel erin en gaat Max eruit. De stand blijft 1-1 en daar gaan we de rust mee in.

2e helft: Alexander en Colin (blessure) worden gewisseld voor Mart en Gijs (Joey schuift op naar de linksbuiten positie).

NSV neemt het initiatief vrijwel direct en de bal komt bij Ali terecht (rechterkant), Ali speelt naar Thomas, Thomas tikt door naar Mees en de assist van Mees naar de linkerkant op Joey en die ziet zijn kans, schiet en scoort met een schot in de hoek…2-1 (binnen 30 seconden).

In de 5e minuut wisselen we Guus en komt Max er weer in. En dan in de 15e mimuut een steekbal van Mees op links naar Joey en Joey kan weer schieten. Een hoge bal, de keeper kan er niet bij, Ali wil de bal er nog in lopen, maar deze was al over de doellijn..3-1.

Kort daarna een “publiekswissel”, Joey eruit en Alexander er weer in.

Maar in de 18e minuut komt de rechtsbuiten van Victoria gevaarljk door op onze helft, een goed geplaatste voorzet en een (lage) kopbal van de centrale spits van Victoria belandt achter Brad in de goal…3-2. Het spel ligt weer open, in de 20e minuut Guus er weer in en Thomas eruit. NSV heeft flink wat kansen om te scoren, maar de bal gaat naast, over of wordt niet hard genoeg geschoten. De keeper van Victoria weet bal na bal te onderscheppen en ook Brad moet 2 tot 3 keer ingrijpen (met prima reddingen).

We houden de 3-2 stand en hebben de eerste 3 punten dus “in the pocket”! Spannende wedstrijd, met een mooie tweede helft en verdiend gewonnen.

Competitie: NSV JO15-1 tegen METO JO15-2 te NSV Nispen, zaterdag 3 november 2018 om 10:00 uur.

Opstelling (4-3-3): Brad (1) – keeper, Sem (6) – laatste man, Geert (2) – voorstopper, Roel (13) – linksback, Max (12) – rechtsback, Joey (9) – linkshalf, Gijs (3) – centrale middenvelder, Mart(7) – rechtshalf, Alexander (15) – linksbuiten, Mees (10) – centrale spits en Thomas (8) rechtsbuiten.
Reserve: Ali (11) en Colin (5). Guus (4) is helaas ziek vandaag.

Op papier moet deze wedstrijd een makkie worden, dus dubbele cijfers moet mogelijk zijn, maar laten we ons niet in de eerste minuten verrassen…zoals wel vaker gebeurd is. De verwachtingen worden waargemaakt, weer een tegenstander waar we makkelijk van kunnen winnen en dat blijkt! De doelpunten vliegen weer om de oren…hieronder een korte weergave van de highlights:

• 5e minuut: Hier krijgen we alweer de derde corner en deze wordt genomen door Mees. De bal wordt uit de 16 gespeeld, maar dan is het Max die de afvallende bal voor zijn voeten krijgt en schiet…het is 1-0.
• 15e minuut, wissel: Mart eruit en Ali erin, Mees zakt naar middenveld en Ali als centrale spits.
• 18e minuut: een diepe bal van Gijs op Mees die vanaf linksvoorin een voorzet geeft en Ali tikt in…2-0.
• 20e minuut: Een steekbal van Geert door het middenveld en Ali kan weer trappen…3-0.
• 32e minuut: Colin speelt de bal op Thomas en Thomas legt terug op Joey…een 1-2-tje en Thomas krijgt de bal terug aan de rechterkant en kan de bal hoog over de keeper schieten…4-0.
Dan gaan we de welverdiende rust in, de spirit zit er goed in en grapjes worden gemaakt…op naar dubbele cijfers. Wissel voor de 2e helft: Mart komt er weer in en gaat Max gaat eruit (rechtsback).
• Na 5 minuten spelen is het druk in het 16 meter gebied van METO, Ali krijgt de bal en draait om, kan met links schieten en scoort…5-0.
• 9e minuut: De bal wordt goed uitgespeeld door NSV, komt weer bij Ali terecht en kan weer gelijk met links schieten…6-0.
• 14e minuut, wissel: Thomas eruit en Geert erin. Sem gaat naar de positie van Thomas (rechtsbuiten) en Geert laatste man.
• Tussendoor moet Brad nog een keer ingrijpen, als we wat staan “te klungelen” achterin…maar met een luid “LOS” kan hij de bal veilig stellen.
• 21e minuut: Ali geeft een voorzet vanaf de rechterkant en Joey kan, voor de goal in de 16, de bal inschieten…7-0.
• 23e minuut: Roel komt snel doorgebroken over rechts, een 1-2-tje met Joey en de bal wordt terug gespeeld op Mart en die kan knallen (hoge bal) en de keeper is kansloos…het is 8-0.
• Direct daarna een wissel: Sem eruit en Max er weer in (rechtsbuiten).
• 33e minuut: Gijs speelt Ali aan en Ali kan de bal weer op het doel van METO schieten, raakt een verdediger, de bal verandert van richting en gaat via binnenkant paal in het net…9-0.
• 34e minuut: Laatste actie…vanaf de rechterkant schiet Max de bal naar het midden en speelt Ali aan.. Ali kan weer indraaien en weer een schot met zijn linkerbeen/-voet en het is 10-0…de eindstand.
Het resultaat zoals de doelstelling was in de rust, 3 punten blijven in Nispen en het doelsaldo is aangevuld. Onze 36 doelpunten, tot nu toe in deze competitie, is het hoogste getal. We blijven echter in de stand nog op de 3e plaats staan, Beek Vooruit JO15-3 en MOC JO15-7 op plaats 2 en 1 op basis van punten.

Volgende week uit tegen Grenswachters JO15-1G (9e plaats in de stand).

Competitie: Vivoo JO15-1G tegen NSV JO15-1 te Huijbergen, zaterdag 6 oktober 2018 om 11:00 uur.

Opstelling (4-3-3): Brad (1) – keeper, Sem (6) – laatste man, Colin (5) – voorstopper, Roel (13) – linksback, Max (12) – rechtsback, Guus (4) – linkshalf, Gijs (3) – rechtshalf, Mees (10) – middenvelder, Alexander (15) – linksbuiten, Ali (11) – centrale spits en Thomas (8) rechtsbuiten.
Reserve: Geert (2), Joey (9) en Mart (7).

In deze wedstrijd regent het doelpunten, Vivoo is duidelijk niet sterk genoeg voor NSV en geeft ons teveel ruimte om te voetballen…daarom in dit wedstrijdverslag een opsomming van de goals en wissels.

• 3e minuut: Thomas krijgt een lange bal aangespeelt over de rechterkant, geeft een prima voorzet in het doelgebied en Ali scoort (0-1.)
• 8e minuut: De bal wordt slecht uitgenomen door de keeper van Vivoo en Thomas onderschept de bal, loopt de 16 in en schiet behendig in de hoek (0-2).
• 15e minuut: Voorzet van Guus over de linkerkant, Thomas krijgt de bal maar de verdediging maakt het hem moeilijk om te scoren…dus tikt Thomas de bal iets terug naar Ali en die schiet (0-3).
• 19e minuut: Een afstandsschot van Ali (waar kwam die vandaan?) en het is 0-4.
• 20e minuut: Wissels…Mart voor Gijs, Joey voor Thomas en Geert voor Guus.
• 23e minuut: fout in de verdediging van Vivoo, Alexander pakt de bal op en tikt zonder veel moeite de bal in (0-5).
• 31e minuut: Even verslapt de scherpte bij NSV, Brad neemt uit en speelt een korte bal op Sem, deze wordt door een spits van Vivoo onder druk gezet en Sem speelt terug op Brad…maar Brad kan niet bij de bal en een andere spits van Vivoo grijpt zijn kans en scoort (1-5).
• In de 32e minuut wordt Joey er onderuit gehaald in het 16 meter gebied van Vivoo…een penalty. Genomen door Mees , maar gaat naast, dus de rust in met en 1-5 voorsprong.
In de rust wisselen we Thomas voor Ali, Guus voor Sem en Gijs voor Mees.
• 1e minuut: Thomas krijgt de bal aangespeelt in de 16, het is druk en Thomas tikt terug op Geert en die lost een hoog schot op de goal welke er mooi in gaat (1-6).
• 3e minuut: Een lange bal van Mart op Thomas over de rechterkant, Thomas loopt de 16 in, speelt de keeper van Vivoo uit en weer een doelpunt (1-7).
• 20e minuut: wissels…Sem voor Roel (Guus gaat van laatste man naar linkshalf en Sem weer op zijn vertrouwde positie als laatste man), Ali komt er weer in voor Alexander en Mees voor Mart (Gijs gaat naar de rechtshalf positie en Mees centraal).
• 21e minuut: Joey komt doorgebroken over rechts, geeft een assist op Mees en Mees tikt in (1-8).
• 23e minuut: Ali over links met een pracht van een voorzet en Joey schiet in 1 keer de bal bovenin het net (1-9).
• Dan in de laatste minuut is het Guus die over de linkerkant met de bal komt aangesneld en weet helemaal tot het doelgebied van Vivoo te komen, hij lost een hard schot en komt op de binnenkant van de lat terecht, maar gaat net niet over de lijn…het blijft dus 1-9 (de eindstand).
Prima resultaat, 3 punten mee naar Nispen en een geweldig doelsaldo. Ook onze verdedigers (Colin, Max, Roel en Sem) uiteraard goed gewerkt…Brad heeft weinig te doen gehad, maar als het nodig was dan was hij er ook. Volgende week tegen.