Geschreven door: Arno van Gastel
Doelpuntenmaker(s): Geen

Ruststand: 0-0
Eindstand: 0-0

90 minuten hollen en stilstaan voor 0-0 of thuis blijven als je toch niet scoort?

Keeper: Danny Koeijvoets
Verdediging: Roel van Tiggelen, Arno van Gastel, Maarten Rockx, Wouter van Wezel, Elmar Dusseldorp
Middenveld: Joost van Tiggelen, Tim Mens, Jelmer Akkermans
Aanval: Ronnie Kerstens, Martijn de Bruijn
Reserves: Stef Suijkerbuijk, Sieb Rijsdijk, Tim Bolte


Op 24 februari 2019 stond de uitwedstrijd tegen Sprundel op het programma, de ploeg waar NSV nog wat goed tegen te maken heeft aangezien er in de thuiswedstrijd met maar liefst 6-1 verloren werd.

In de eerste minuten van de wedstrijd golft het spel op en neer met kansen aan beide kanten van het veld. In de 4e minuut is er al een levensgrote kans voor Ronnie, wanneer na goed druk zetten de keeper Ronnie precies in zijn voeten speelt. Helaas heeft bovengenoemde te veel tijd nodig en kan de verdediging van Sprundel ingrijpen, voordat hij zijn schot kan lossen. Hier had NSV de kans om al vroeg op voorsprong te komen. In de 9e minuut geeft NSV hier een vervolg aan wanneer eerst Martijn uit de draai probeert te schieten en een paar minuten later Arno uit een vrije trap de bal in de handen van de keeper kopt.

NSV durft in de eerste helft vrij veel druk te zetten. Mede door het hobbelige veld is het moeilijk om onder de druk uit te voetballen, al gaat het Sprundel nog vaak goed af en dwingt het NSV zelf weer terug tot de eigen helft. NSV laat het balbezit dan ook aan Sprundel dat met enige regelmaat door de as probeert te voetballen, maar vaak niet verder dan het 16-meter gebied kan komen waar de NSV-verdediging de bal wegwerkt.

Na 25 minuten voetbal komt NSV onder druk te staan wat resulteert in een 5-tal corners achter elkaar waarin Danny een aantal keer goed optreedt en de 0 op het scorebord weet te houden.

In de 30e minuut is er een kans voor de meegekomen Elmar, die na voorwerk van Wouter en Jelmer, een voorzet van Martijn weet te koppen. Deze kopbal is uiteindelijk een prooi voor de doelman van Sprundel, omdat Elmar er niet genoeg kracht achter weet te zetten. Een minuutje later is er uit een vrije trap een kleine scrimmage, waarbij de bal via een Sprundel speler bij Arno op zijn borst komt. Zonder na te denken probeert hij met een omhaal de keeper te verschalken, maar deze bal gaat net over het doel heen.

Het laatste kwartier van de eerste helft is het voor NSV vooral tegenhouden en met een 0-0 de rust proberen te halen. Dit lukt ook.

Na de rust is het een ander spelbeeld. Sprundel heeft de bal en NSV is veroordeeld tot lange ballen en counters. Sprundel probeert met diepgaande mensen de verdediging uit elkaar te spelen, maar vaak worden deze ballen uiteindelijk niet gegeven of wordt de aanvaller zo ver naar buiten verdreven dat zij niet meer gevaarlijk kunnen worden. Op een enkele keer na komt Sprundel er wel doorheen en het maakt dan ook de 1-0. Echter staat de doorgelopen spits buitenspel en wordt de treffer afgekeurd.

NSV blijft met counters via Martijn en Ronnie wel gevaarlijk en heeft dan ook zeker kansen op de 1-0. Zeker wanneer Martijn in de 69e minuut door een splijtende pass van Ronnie 1 op 1 met de keeper komt, helaas weet de keeper redding te brengen.

In het vervolg van de wedstrijd is het Sprundel wat aan de bal is, maar niet veel verder komt dan van de ene naar de andere kant te kantelen en wanneer de bal het middenveld ingespeeld wordt zitten de NSV’ers er steeds kort op.

In de 81e minuut is er nogmaals een grote kans voor Martijn. Jelmer geeft met een strakke voorzet de bal op een presenteerblaadje, maar Martijn kan de kans niet verzilveren. In de laatste minuten gebeurt er vrij weinig meer en eindigt de wedstrijd dan ook in een 0-0 stand. Een prima punt voor de Nispenaren, waar met een beetje geluk zelfs de volle buit meegepakt had kunnen worden.

Conclusie: we hadden beter thuis kunnen blijven.